Regionalni sajam poslova je bio novost za našu tvrtku u 2022. godini i ugodno nas je iznenadio. Prije svega efektivnošću, ljubaznošću i brzinom Moj Posao tima, a onda i brojem i kvalitetom prijava na objavljene natječaje.
Rezultati Sajma su za nas bili krucijalni za pripremu sezone 2023. te se svakako veselimo novim zajedničkim projektima. Svakome tko želi aktivnu prisutnost na tržištu, izdašan broj kandidata i brzu reakciju, toplo preporučam Regionalni sajam poslova.

Branimir BlajićOsnivač tvrtke Best Hospitality Solutions

Со самиот развој на технологијата и новите начини на живот и делување, виртуелниот саем користи за полесно ширење на информациите и поголеми можности за комуникација со сите заинтересирани за работните позиции во нашата компанија“ – Стевче Ристевски, Одговорен за тренинг и развој на вработените.

Stevche RistevskiCountry Training & Development Manager (KSMK-Bt & KSMK-Il)

Изминатите 2 години Нептун беше дел од регионалниот виртуелен саем за кариера и навистина овој саем ги надмина нашите скромни очекувања. Бевме позитивно изненадени од одзивот, како и од квалитетот на апликантите што ги добивме. Убава можност за поврзување на команиите и потенцијалните заинтересирани кандидати.

Анета ДудановаМенаџер за регрутација и брендирање на работодавач, Нептун Македонија

Минатогодишниот регионален саем за вработување за Жикол претставуваше одлично искуство. Преку саемот на иновативен начин се пристапува на пазарот на трудот. Крајниот позитивен исход од регионалниот саем за вработување е остварувањето на соработка со голем број на кандидати за вработување, како и можноста за развивање на нови вештини во склад со светските трендови.

Анастасија РистевскаСпецијалист за човечки ресурси
Жикол

Дигитализацијата е стратешка определба на Македонски Телеком, и токму виртуелниот саем е одлично дигитално искуство кое ни овозможи брз и ефикасен пристап до потенцијални кандидати. Прикажувајќи дел од нашиот магента свет, добивме голема база на потенцијални кандидати со аспирации да станат дел од Т- семејството.  #telekom_mk #wewontstop #GoodMagenta 

Ирена Лешковска ВасеваHR РЕГРУТЕР
Телеком АД – Скопје

Едноставно, достапно и одлично дигитално искуство кое ни овозможи пристап до многу таленти.

Aна ЈанкулоскаTalent Management & Employee Engagement Team Manager
LIDL

Често учествуваме на саеми за вработување, а виртуелниот саем беше ново позитивно искуство, каде успеавме на еден поширок аудиториум на работобаратели да им ја претставиме нашата компанија и предностите за вработување во Адиент. Интерактивноста ни овозможи да одговориме на голем број на прашања кои ги имаа потенцијалните кандидати, а секако резултатот – поголем број на биографии за нашата база за потенцијални кандидати, ни овозможи да имаме поширок избор при нови вработувања. Верувам дека овој виртуелен саем и на работобарателите им овозможи поедноставно да се запознаат со поголем број на компании.  

Македонка Караманолева ЈосифоваСпецијалист за човечки ресурси

Со виртуелниот саем компаниите добиваат поголема видливост до потенцијалните кандидати, споредено со традиционалното стоење на штанд и делење флаери. On-line настаните се исто така популарни кај разновидна популација, особено кај младите. Ние во Wabtec ги следиме новите трендови и учествуваме на вакви настани. Минатата година добивме одлични кандидати, истото го очекуваме и оваа година.

Иван НаумовскиHR Specialist, ВАБТЕК МЗТ АД Скопје

„Regionalni sajam poslova je odlična prilika da u kratkom vremenskom periodu ostvarimo kontakt sa velikim brojem sjajnih kandidata. U istom trenutku se na jednom mestu nalazi veliki broj poslodavaca sa raznovrsnim ponudama za kanditdate – i oni to prepoznaju. Odziv na prošlogodišnjem sajmu govori o tome. Organizacija je svake godine na visokom nivou te je komunikacija sa kandidatima brza i laka. Naša kompanija je primila izuzeno veliki broj prijava, te se radujemo učešću i na narednom sajmu!„

Mercator S

Naše učešće je opravdalo očekivanja i dalo još bolje rezultate nego što smo mogli i da zamislimo. Smatram da je boljoj vidljivosti našeg štanda, ali i broju prijava mnogo doprineo naš Profil Poslodavca na Infostudovim sajtovima za oglašavanje.

Adacta